2011. július 27., szerda

kismamák és a hajfestés


Évekig közkézen forgott az a tévhit, miszerint a hajfesték káros anyagai a kismama bőrén keresztül felszívódnak, ily módon eljutnak amagzat vérkeringésébe és ott különböző károsodásokat okoznak. Főként azokat figyelmeztették igen sűrűn erre a nagy igazságra, akik szőkítették hajukat.

A fenti állítás nem igaz. Amennyiben igaz lenne, minimálisan egy mondatban minden hajfesték dobozán szerepelnie kellene a figyelmeztetésnek. Tehát ez egy tévhit, bár ma is megoszlanak erről a vélemények, még a fodrászokat is megosztja. Van aki egyáltalán nem vállal kismamát hajfestésre, van aki saját maga kismamaként is festi saját és mások haját. Az biztos, hogy semmilyen bizonyíték nem áll rendelkezésre jelen pillanatban sem egyik, sem másik nézőpont igazának bebizonyításához sem.

A hajfestés valóban okozhat problémákat kismamák részére, de véletlenül sem a fejbőrön való felszívódás miatt, sokkal inkább a festés során belélegzett gőzök okozhatnak problémát. Ez természetesen nem csupán a hajfestékekre érvényes, hanem minden olyan fertőtlenítőszerre, hajlakkra és egyéb vegyszerekre, melyek egészségre káros kigőzölgéssel járnak.

Azok számára, akik végképp nem tudják eldönteni melyik érvelésnek higgyenek, léteznek bio festékek, melyek egészen biztosan nem ártalmasak a magzat fejlődésére.
ette a haját és szeretné felfüggeszteni akkor melíroz
(forrás: terhesség.com)
Sokakat megoszt ez a kérdés az már biztos. Tény, hogy ma már sokan festetnek a várandósság alatt is.
Ha valaki eddig festetett és fel szeretné függeszteni de nem szeretne nagy lenövést akkor a melírozással ez az állapot tökéletesen kivédhető.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése